Handige links

Inhoud

Wie durft te verdwalen vindt nieuwe wegen! Hieronder vind je een greep uit documentaires en trailers, rapporten, infografieken… over agro-ecologie die we warm aanbevelen. 

 

algemene Kennis

Hoofdinhoud

Agriculture at a crossroads

In 2008 verscheen het rapport “Agriculture at a crossroads” waar 400 wetenschappers, verenigd onder IAASTD, aan meewerkten. Via www.globalagriculture.org duik je in dit (en recentere) rapport(en) en afgeleide brochures, en blijf je up-to-date over de verdere wetenschappelijke ontwikkelingen over agro-ecologie. 

 

FAO Agroecology knowledge hub

Ook de wereldvoedselorganisatie, (Food and Agriculture Organization of the United Nations), FAO, promoot agro-ecologie. Klik door naar hun Agroecology knowledge hub voor meer info.
 

Agro-ecologie in een notendop volgens Marjolein Visser

Marjolein Visser doceert agro-ecologie aan de ULB te Brussel. In “agro-ecologie in een notendop” schreef ze haar wetenschappelijke visie op agro-ecologie.

De principes van agro-ecologie volgens CIDSE

CIDSE, de koepelorganisatie van Broederlijk Delen, boog zich over de essentie van agro-ecologie, en maakte van het resultaat daarvan een overzichtelijke infografiek. Ze presenteerde onlangs een paper waarin het de principes van agro-ecologie opsplitst in vier dimensies van duurzaamheid: ecologisch, socio-cultureel, economisch en politiek. Lees meer op www.broederlijkdelen.be/agro-ecologie

De campagne #Yes2agroecology van de Coalitie tegen Honger.

Met de campagne #Yes2agroecology roept de Coalitie tegen Honger de Belgische ontwikkelingssamenwerking op om een prioriteit te maken van de ondersteuning van de agro-ecologische transitie van voedselsystemen in het Zuiden. De campagnewebsite staat boordevol informatie over agro-ecologie en somt op waarom de Belgische ontwikkelingssamenwerking een tandje moet bijsteken om agro-ecologie in het Zuiden veel beter te ondersteunen. 

Beweging voor voedselsoevereiniteit

De internationale Nyéléni- nieuwsbrief is de stem van de internationale beweging voor voedselsoevereiniteit. De term voedselsoevereiniteit duidt op het recht van boeren en andere kleine lokale landbouwers om op een duurzame manier grond te bebouwen. Raadpleeg de nieuwsbrieven in het Engels, Frans of Spaans. 

 

Documentaires