21 februari: Inspiratiedag 'De toekomst van ons voedsel'

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
toekomst van ons voedsel
Inleiding

Voor iedereen de toegang verzekeren tot gezond voedsel. Dat is het voedselvraagstuk van de eeuw en de opdracht waar de jonge wetenschappers van morgen voor staan.

Zijn de professionals van morgen klaar voor dé uitdaging van de toekomst? Op 21 februari bieden UGent, HoGent en Voedsel Anders Gentse studenten de inspiratiedag 'De toekomst van ons voedsel' aan. De studenten gaan zelf aan de slag onder begeleiding van experten uit de onderzoekswereld en het werkveld.

 

Locatie

HOGENT campus Mercator

Henleykaai 84, 9000 Gent

 

Programma

· 15u00: Keynote door Lien Vrijders

· 16u00: Workshop naar keuze: inputs – dierlijke productie – plantaardige productie – verwerking – distributie – retail en consument

· 17u15: broodjesmaaltijd (lokaal)

· 18u00: Workshop naar keuze: beleid – economie – maatschappij

· 18u30: Groepsdialoog, kruisbestuiving en discussie

· 19u15: Uitwisseling en slot

· 20u00: Napraten bij een drankje

 

Experts

Lien Vrijders - Grassroots 
Kurt Sannen - Het Bolhuis
Petra Tas - De Landgenoten
Laura Eschauzier en Bengt Hendrickx - Groentegem
Jonas Claeys - Inagro
Louis Tessier - UGent
Nils Mouton - De Zwaluw
Stefaan De Raeve - La vie est belle
Bart Van Droogenbroeck - ILVO
Laurence Claerhout - Linked Farm
Pierre La Violette - 5C
Jelle Goossens - Rikolto
Kurt Rouckhout - Lousbergmarkt
Maarten Crivits - ILVO
Koen Weynants - Commonslab Antwerpen
Tom Kockx - Landwijzer
Lièn - Flietermolen

Raf Verbeke - Recht op recht

 

Met dank aan deze leden van Voedsel Anders: 

leden