Ecopolis

Aanstaande zondag (18/10) verenigt Ecopolis een hoop inspirerende sprekers rond het thema biodiversiteit. Dit jaar geen editie met publiek in de zaal, maar een volledig online programma.

 

Ecopolis brengt auteurs uit binnen- en buitenland samen om in gesprek te gaan over de transitie naar een sociaalecologische samenleving. Beziel(en)de boeken, documentaires en dialogen tussen schrijvers, wetenschappers en denkers uit het middenveld over ecologie, economie en samenleving staan steeds centraal.

Ecopolis 2020 legt de vinger aan de pols en kijkt vooruit. Wat zijn de post-corona uitdagingen? Hoe voelen we ons terug deel van de natuur? Hoe ondersteunt dit een krachtdadig klimaat- en natuurbeleid? Welke transities zijn nodig – in stad, landbouw, enz.- voor een samenleving die mens en natuur respecteert. En iedereen zicht geeft op een goed leven.

In de namiddag is er ook een debat ‘transitie naar een faire agro-ecologie’. In het panel: Marjolein Visser, Louis de Jaeger, Lisa Tostado en Leonida Odongo.

Alle sprekers worden simultaan vertaald in het Nederlands, Engels en Frans.

 

Ecopolis quote

Een online editie

Met de recente opstoot van het coronavirus, hebben ze een moeilijke knoop doorgehakt. Dit jaar geen editie met publiek in de zaal, maar een volledig online programma. Er wordt een gezellige studio voorzien op de scène van het Kaaitheater: die zendt de lezingen en gesprekken rechtstreeks uit naar jouw woonkamer, met gelegenheid tot online interactie.

Waarom deze beslissing? Ecopolis is bij uitstek een programma waarbij publiek de zaal in en uit wandelt, met elkaar in gesprek gaat, samen eet en drinkt… Deze persoonlijke live-interacties zijn in de huidige omstandigheden te vermijden, en dus kiezen wij voor een warm online welkom.

 

Praktisch

Volg Ecopolis via de livestream van Kaaitheater: 5€ voor een hele dag online debatten. 
Ook Ecopolis in Labiomista zal om deze reden niet doorgaan. Ecopolis Vormingplus Kempen gaat, omwille van de beperkte capaciteit, wél gewoon door in CC ’t Schaliken in Herentals.

Ontdek het volledige programma: www.ecopolis.be

 

 

 

 

Groeiende beweging voor agro-ecologie

Volg Voedsel Anders Vlaanderen: 

Met de steun van:Logo steun Vlaanderen